Poradna

Nevěrná manželka

Katka Novotná, 22.3.2020

Manželka je mi opakovaně nevěrná a nevím, zdali to s ní mám ještě zkusit. Nedokážu jí už věřit, protože důvěra je pryč. Nedokážu se jí už podívat ani do očí, zato milenec je teď na koni. Mám tomu dát ještě šanci nebo je to beznadějné?

Dobrý den,
dokázali byste mi, prosím, poradit? Manželka je mi opakovaně nevěrná (přiznala se před několika měsíci) a nevím, zdali to s ní mám zkusit dále nějak jí ještě věřit, protože důvěra už je ta tam.. Docela je to pro mě nepříjemné a říkal jsem jí, ať už si ani nepíše s milencem atd. Příklad, jako komplice si bere kamarádky, které ji třeba jako vezmou na koncert a další kamarádka pak zapůjčí byt, ve kterém se sejde se svým milencem. Další případy jsou během mé služebky, vše jako ze špatného filmu.. Bohužel milenec už je pro ni více než manžel, protože se jí už ani nedokážu podívat do očí, natož se k ní přitulit po jejím přiznání a následných opakujících se nevěrách. Zato milenec se činí a je na koni. Máme děti, v práci je to náročné.. Dala byste tomu šanci nebo už je to beznadějné? Děkuji.

Dobrý den,
děkujeme za důvěru se kterou se obracíte na Akademii rodičovství. Chápu, že jste v náročné situaci. Když jsem četla vaše řádky, napadlo mě - proč se manželka přiznala? Je to nějaký signál, že chce situaci řešit? Proč i nadále udržuje vztah s milencem, když je vám to nepříjemné - co tím sleduje (o co usiluje?) Nešlo by se jí na to zeptat?

Zdali dát manželství šanci či nikoliv dle mého názoru vychází z toho, jak si to vy dva spolu domluvíte. Jak si vaše manželství představuje žena? Je pro ni v pořádku, že bude mít milence, ale nechce vás ztratit - protože jste třeba báječný otec a manžel? Nebo nechce dětem brát otce? Bylo by pro vás oba v pořádku mít každý milence a zůstat nadále manžely a starat se o děti? Dovedete si vy představit situaci, že s manželkou zůstanete, ikdyž bude mít milenecký vztah? Je manželka ochotna pracovat na vašem vztahu a řešit problémy, které máte? Je ochotna se vzdát milence? Co jste ochoten pro váš vztah udělat vy?

Vidíte v mých otázkách nějakou cestu, která by mohla vést k řešení vaší situace? Pokud ano, bylo by vhodné začít se s manželkou domlouvat a začít na vašem vztahu pracovat. Jednodušší to bývá s odborníkem, který vám pomůže začít.

V současné době je mnoho různě uspořádaných vztahů, je to otázka domluvy všech zúčastněných stran, toho, co je pro koho přijatelné nebo alespoň únosné. Pokud však nedojde k nějakým změnám ve vašem vztahu, nelze předpokládat, že se situace s nevěrou nebude za nějaký čas znovu opakovat - k tomu se již vztahují mé otázky v úvodu.

Mé doporučení je, pokud chcete s manželkou zůstat, je třeba začít váš vztah řešit. Myslíte, že by bylo možné navrhnout manželce návštěvu partnerské a rodinné poradny?

Držím moc palce, ať vše dopadne, dle vašich představ. Budu ráda, když mi dáte zpětně vědět. Pokud jste z Prahy - můžeme nabídnout naši poradnu na Praze 4.

Držte se. Srdečně, Katka Novotná

Zpět na výpis

Jsme Akademie rodičovství

Jsme soukromá rodinná poradna. Pomáháme rodičům s výchovnými problémy. Aby se vám spolu dobře žilo a měli jste šťastnou a spokojenou rodinu. Každý výchovný problém má řešení – přijďte do kurzu nebo se objednejte do poradny. Jsme tu pro vás a pomůžeme vám se vším co vás zajímá a trápí.

V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat, naši odborníci se vám budou ihned věnovat.

Kontaktujte nás

Přihlaste se k newsletteru

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Máte otázku? Ozvěte se nám

Chcete poradit, přihlásit se na seminář nebo objednat na konzultaci?
Těšíme se na setkání s vámi.